Българската кухня е една от най-богатите и разнообразни кухни в света. Въпреки

...
Българската кухня е една от най-богатите и разнообразни кухни в света. Въпреки
Коментари Харесай

Защо ядем баница с късмети?

Българската кухня е една от най-богатите и разнородни кухни в света. Въпреки това, когато приказваме за обичайни български ястия безспорно едно от първите, за което се сещам, е баницата. В предишното баницата е участвала на българската софра съвсем на всеки празник, написа " Дарик ". Традиционно баницата се подготвя от пластове тестени кори с друга плънка. Според това по какъв начин са подредени те, тя може да бъде вита или наложена, а съгласно усета е сладка и солена. Но макар другите вариации, най-разпространената рецепта за баница остава тази с плънка от яйца и сирене . Днес тя е измежду обичаните ястия на дребни и огромни.

По традиция на коледната софра дружно с постните ястия на масата нареждаме и обичаната баница с шансове . Но за какво ядем баницата с шансове? Ето и отговорът от най-голямата интернационална компания за доставка на храна foodpanda:

В обичайното българско ядене се слагат толкоз хартиени късметчета, колкото е и броят на хората на трапезата . Във всяко парче баница би трябвало да има друг шанс. Легендата споделя, че шансът, който е в парчето, което сме избрали, ще бъде нашият шанс през новата година . Най-често срещаните шансове са за здраве, шанс, обич и пари . Задължителен шанс в баницата е и желязната пара, на стойност един или два лв., която се поставя единствено в едно от частите. Смята се, че този, който избере това парче, ще бъде най-богат през идната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР